• 038-4681500
  • *Dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 10:00 uur

Fietsroute

Fietsroutes langs De Handschoen

Zwolle is de ideale omgeving voor een afwisselende fietstocht. Deze route neemt je mee door de historische binnenstad van Zwolle, maar ook door enkele fraaie natuurgebieden net buiten de stad. Er is veel groen te vinden op deze route, maar ook genoeg water. Zwolle ligt namelijk op een kruispunt van waterwegen.

Stadspark De Wezelanden en bossen
Vanuit het voormalige buurtschap Ittersum, dat nu tot Zwolle-Zuid behoort, rijd je richting stadspark De Wezelanden aan het Almelose Kanaal. Tot begin jaren dertig was dit stuk land drassig, omdat het onder invloed stond van de getijdenwerking in de Zuiderzee. In 1950 werd er voor het eerst gebouwd in dit gebied. Ten oosten van Zwolle kom je door het bos op de Agnietenberg, een rivierduin uit de ijstijd. Via het eeuwenoude buurtschap Langenholte kom je vervolgen in het Westerveldse bos, een jong bos aan de oever van het Zwarte Water.

Restaurant De Handschoen
De route start en eindigt bij Restaurant De Handschoen. Dit sfeervolle restaurant is gevestigd in een oude Saksische boerderij. Aan de voorzijde van het historische pand ligt een zonnig terras met uitzicht over een prachtige tuin, de ideale locatie om in alle rust te lunchen, dineren of ga voor een high tea.

Stadspark Het Engelse Werk
Ten westen van Zwolle ligt Het Engelse Werk. Dit is een groot stadspark dat rond 1830 werd aangelegd op voormalige vestingwerken. Het park is ingericht volgens de romantische Engelse landschapsstijl en daar heeft het dan ook de naam aan te danken. Het ligt direct aan de dijk van de rivier de IJssel. Het is in de loop van de jaren uitgebreid met onder andere een grote vijver. Het is niet alleen een mooi gebied om te wandelen of te fietsen, maar het park wordt ook gebruikt voor de winning van grondwater. Daarvoor zijn er een aantal pompputten in het park geplaatst.


kijk voor meer informatie op: www.route.nl/poi/576573/restaurant-de-handschoen

Restaurant

‘De Handschoen’ is gevestigd in een oude Saksische boerderij gelegen in het voormalige buurtschap Ittersum dat is opgegaan in Zwolle Zuid. De klassieke uitstraling van de boerderij is binnen gecombineerd met moderne elementen.

Ons adres

Nieuwe Deventerweg 103
8014 AE Zwolle
Open Google Maps
T. 038 468 1500
E. info@dehandschoen.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag geopend vanaf 10:00 uur. De keuken sluit om 21:00 uur.


Lunch                  vanaf 12:00 tot 16:00 uur
High tea              vanaf 12:00 uur tot 16:00 uur
Diner                   vanaf 17:00 uur